Tolk

Als u vanwege een taalbarrière geen adequate zorg kan verlenen, kunt u de telefonische tolk inbellen. Aan de tolkdiensten van Global Talk zijn geen kosten verbonden. 

Alle zorgaanbieders kunnen gebruik maken van de tolkdiensten van Global Talk, dit geldt voor zowel zorg die onder de RMA valt als voor jeugdhulp. De medewerkers van de tolkendienst zijn onpartijdig en hebben een beroepsgeheim. Aan de tolkdiensten van Global Talk zijn geen kosten verbonden. GZA vraagt u te allen tijde het zorgnummer van de asielzoeker te vermelden in het gesprek met de tolkendienst, alleen dan gaan de kosten van de tolk rechtstreeks naar COA. Indien uw patiënt geen COA-nummer heeft, vult u de code "TNV90" in. Voor meer informatie over de tolkendienst verwijzen we u naar de handleiding van Global Talk

Bestaande gebruiker Global Talk 

De meeste zorgorganisaties gebruiken de tolkdienstverlening van Global Talk al. Met uw eigen Tasnetaccount kunt u ook voor een anderstalige met COA-zorgnummer een tolk via Global talk aanvragen. U hoeft hier geen apart account voor aan te maken. U kunt natuurlijk ook telefonisch een tolk aanvragen via de tolkentelefoon op 088 – 255 52 22. 

Wilt u gebruik maken van de applicatie van Global Talk op uw smartphone? Bekijk dan deze handleiding. Een live tolk wordt in geen geval vergoed.

Gebarentolk

Asielzoekers van alle leeftijden die doof, slechthorend of doofblind zijn, kunnen ondersteuning ontvangen van een gebarentolk bij het communiceren in privésituaties. Voor meer informatie klik hier.